Forrás Lelki Segítők Egyesülete Telefon/fax: (52) 492-757
Fordulópont Rehabilitációs Intézmény Mobiltelefon: 20-2268270
Forrás Mentálhigiénés Központ Telefon:52/492-757

Konzorciumi partnerként megvalósított pályázataink: Emberi Erőforrások Minisztériuma Debreceni Javítóintézete - Szertelenül-szabadon-prevenciós program megvalósítása Hajdú-Bihar Megyében

Támogatás összege: 149,20 millió Forint
A projekt azonosító száma: EFOP-1.8.9-17-2017-00001
A beruházás: az Európai Unió, Magyarország Kormánya és az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósul meg.

A projekt bemutatása:
A projektet az EMMI Debreceni Javítóintézet és a Forrás Lelki Segítők Egyesülete konzorciuma valósítja meg. A projekt elsődleges célja, hogy a gyermekvédelmi szakellátásban részesülők számára prevenciós szemléletformáló programok megvalósításával járuljon hozzá a szerhasználat megelőzéséhez és visszaszorításához.

További célkitűzés olyan speciális programok megvalósítása, amely hozzájárul a nevelőszülői készségek fejlesztéséhez, a szülők és családok bevonásával erősítik a családi rendszert, nevelőszülők, szülők szerepét.
Ugyanakkor nagy hangsúlyt kapnak olyan továbbképzések és egyéb szemléletformáló programok, amely a szakellátásban dolgozó szakemberek szakmai tevékenységének hatékonyságának növeléséhez, a meglévő tudásuk fejlesztéséhez járul hozzá és a programokat megvalósító szakemberek közreműködésével alkalom nyílik új módszertani lehetőségek elsajátításához.
A pályázat révén lehetőség nyílik módszertani fejlesztésekre, felmérések és kutatások elkészítésére is.

A pályázat célcsoportja:
- gyermekvédelmi szakellátásban dolgozók és;
- gyermekvédelmi szakellátásban részesülők;
- a program megvalósításának helyszínén élő prevenciós programokkal érintett gyermekek és szülők.

A pályázati program kezdete: 2017. november 10.
A pályázati program vége: 2019. november 9.