Forrás Lelki Segítők Egyesülete Telefon/fax: (52) 492-757
Fordulópont Rehabilitációs Intézmény Mobiltelefon: 20-2268270
Forrás Mentálhigiénés Központ Telefon:52/492-757

Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátása

Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátása
A Forrás Mentálhigiénés Központ Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátása Debrecen Megyei Jogú Város közigazgatási területén élő, azon 18 év feletti kompenzált pszichiátriai betegek részére biztosít, akik önként igénylik ezt, az ellátással együttműködést vállalnak.
Mindazokat fogadjuk:
- akiket pszichiátriai betegségük miatt – korábban – fekvőbeteg – gyógyintézetben kezeltek, illetve rehabilitációs intézményben dolgoztak.
- akik az életviteli készségek fejlesztéséhez kérnek segítséget
- akik küzdenek az izoláció ellen,
- akik vissza szeretnének térni a munkaerőpiacra
- hozzátartozók, érintettek.
A pszichiátriai betegségben szenvedőkre jellemző, hogy az előítéletek, a munkaképesség csökkenés, konfliktuskezelési képesség hiánya miatt a társadalom peremére sodródtak. Szociális készségeik csökkenésével nem képesek állandó jelleggel ügyeik vitelére, tünetek okozta kommunikációs zavar, téves érzékelések miatt kapcsolataik beszűkültek vagy egyáltalán nincsenek. Így folyamatos életfenntartási, szociális krízisnek megélt kudarcok között telnek napjaik, ami miatt állapotrosszabbodás, lakhatási, egzisztenciális bizonytalanságban élnek. A társas kapcsolatokban szerzett negatív tapasztalatok miatt gyakran magányosak, társtalanok, nincs örömforrás. Az intézményünk célja a közösségi integráció elérése és fenntartása. Célunk, hogy munkánknak köszönhetően javuljon a segítségért hozzánk fordulók életminősége és csökkenjen az a távolságtartás, ami a betegségükből és a betegség miatti előítéletből fakad.
 
Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátásának munkatársai:
Szilágyi Dorina - szociális munkatárs
Bertók Ibolya - szociális munkatárs
 
Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök: 11:00-17:00
Péntek: 9:00-15:00
 
Telephely: 4031 Debrecen, Angyalföld tér 11.
Telefon: 06-52-428-004