Forrás Lelki Segítők Egyesülete Telefon/fax: (52) 492-757
Fordulópont Rehabilitációs Intézmény Mobiltelefon: 20-2268270
Forrás Mentálhigiénés Központ Telefon:52/492-757

Közösségi szolgálat középiskolásoknak

A Debrecenben 31 éve tevékenykedő Forrás Lelki Segítők Egyesülete önkéntes fogadószervezetként a 2021/22 – as tanév során is lehetőséget kíván biztosítani a középiskolák számára, hogy diákjaik a kötelezően előírt 50 órás közösségi szolgálatból 30 órát tudnak megszerezni.

Félévente maximum 12 fő fogadását tudjuk megoldani, heti rendszerességgel, alkalmanként 3 órában.
Egyesületünk szociális területen működik, humán szolgáltatásokat nyújt, ezért fontosnak tartjuk, hogy a diákok felkészülten tudjanak a tevékenységünkhöz kapcsolódni.

A közösségi szolgálat ebben a félévben a " Játékmesterség  " fantázianevet kapta.
Az első találkozásra 2021.10.04-én kerül sor, 14.30-tól 17.30 óráig, helyszín: Forrás Közösségi Klub, 4031 Debrecen, Angyalföld tér 11. Ezt követően a foglalkozások heti rendszerességgel lesznek megtartva.
Az első találkozás alkalmával bemutatásra kerül az elképzelésünk ezzel a programmal kapcsolatban, illetve elkezdjük a diákok érzékenyítését. A felkészítő találkozások során megtanítjuk őket társasjátékozni, játékot vezetni, ezután az iskolákban kihelyezett alkalmakat rendeznénk, ahol társaikkal együtt játszhatnának.  A program végén a teljesített óraszámról igazolást kapnak a diákok.
Úgy gondoljuk, a programba való bekapcsolódás jó lehetőség a diákoknak megismerkedni a szociális ellátórendszer alapjaival, a Forrás Egyesület szerteágazó tevékenységével, és a kortárs segítés fogalmával-gyakorlatával. Nem titkolt célunk, hogy, a diákok kedvet kapjanak a szabadidő ilyen formán való eltöltéséhez, és a mindennapokban tovább vigyék társaik közé a programot.

A nálunk közösségi szolgálatot teljesítők pontosan dokumentált igazolást kapnak a program végén, amiben nyomon követhető, hogy hány alkalommal, és milyen időtartamban jelentek meg.


Szilágyi Dorina, terápiás munkatárs
Németh Orsolya, terápiás munkatárs
munkatarsak@forrasegyesulet.hu
06/52 428-004